Påsken 2012

with Ingen kommentarer

Tilbrakte påsken sammen med Tom i Bø. Etter å ha sett værvarselet noen dager i forveien og hørt Tom fortelle om en legendarisk oppstigningskurve, var det ingen tvil om hvor påsken skulle tilbringes. Vi fikk tre fantastiske dager. Kanskje vi aldri kommer til å oppleve slike påskeforhold igjen.

Første dag ble litt oppvarming for min del. Ny vinge og nytt flysted førte til at det kokte litt over etter noen kilometer. En fantastisk naturopplevelse selv om lengden på turen ikke var noe å skryte av. Tom slo til med en fantastisk tur på 144 km fra starten på Bryggefjell i Bø.

Bilde: Tom og Kristian med Follsjø i bakgrunnen

Dagen etter gikk vi for Hjartdal. Tom var litt skeptisk, men det skulle det vise seg at vi hadde liten grunn til å være. Vi snakket spøkefult om å fly til Drammen for å ta noen øl. En tur som ikke er gjort før og som krever sitt i det man entrer Oslo TMA rett etter kryssing av Numedalen. Etter å ha deklarert turen startet vi samtidig og fløy rett ut i en rotete leside. Med Kristian like bak. Men med høyden ble forholdene bedre og bedre og smaken av øl var tilbake. For min del var det plankekjøring helt fram til Oslo TMA, mens Tom måtte ned å sparke i konglene en kort stund i starten av Jondalen. Kristian måtte dessverre ned å lande her. Resten av turen fløy vi side om side. Paradoksalt nok var det å ikke komme for høyt det største problemet vi hadde på slutten av turen. Løft overalt ved kryssingen fra Numedalen mot Hoksund. Siste strekket fra Solbergåsen og inn var ett langt sklistrekke. Skjeldent har jeg vært så fornøyd etter en landing. Nydelig landing ved Drammenselva og 86 km deklarert mål i lomma. Ølen smakte ekstra godt denne dagen.

Påskeaften ble den siste flydagen før været endret seg. Med de to tidligere dagene friskt i minne deklarerte vi en sprek tur helt ut til skjærgården i Tvedestrand. En tur på 111 km. Med på laget var Kristian og Daniel. Vanskelig forhold på start med kun få og korte startbare sykluser. Kristian først ut. Deretter var det min tur. Småstressa som jeg var klarte jeg og overse en liten kravatt på venstre side av vingen i det jeg starter. Det skulle jeg ikke ha gjort. Vingen dreier til venstre mot trerekka langs med startjordet. Og før jeg rekker å forstå hva som har skjedd hekter jeg vingetippen i et tre, mens jeg selv faller ukrontrolert, men mykt mot bakken. Shit! Daniel har allerede startet og Tom er straks i gang han også. Men så viser det seg at jeg har fått en ganske stor rift i skjermen og påsken var over for denne gang. Surt, men det viktigste er jo at jeg kom fra det uten en skramme. Alle de tre andre klarte målet. Imponerende!

Under er en liten video-smakebit fra turen til Drammen. Kommer til å sette sammen en lengre versjon når jeg får tid.

Leave a Reply