Distansekjør i Vågå

with Ingen kommentarer

Mye flyging og lite blogging den siste tiden. Til nå denne ferien har jeg fløyet 25 timer og åtte distanseturer av forskjellig lengde. Her er et par høydepunkt:

Nordisk mesterskap
Etter dårlig vær og ingen oppgave første dag fikk vi gjennomført fire omganger. Ikke optimale forhold noen av dagene, men tror vi fikk det beste ut av forholdene. Ronny Helgesen vant både nordisk og norsk mesterskap i åpenklasse mens Tom Salamonsen gjorde rent bord i serieklassen. For meg ble det en noe skuffende 58-plass totalt. Fløyt jevn hver dag, men manglet det lille ekstra. Kommer nok til å prøve meg på flere konkurranser i fremtiden. Det er uansett veldig lærerikt og sikkert mye jeg kan ta nytte av til fridistanseflygingen.

Task 2 i Bøverdalen

135 km og ny pers i fridistanse
Forrige mandag var vi en gjeng med distansesugne piloter som sto klar på Vole: Egil, Tom, Kristian, Daniel og undertegnede. Værmeldingen så lovende ut med sprek termikk og passe vind fra NV. Vi holdt oss greit samlet ned til Sjoa. Der ble jeg sittende fast lavt, mens de andre fortsatte videre ned dalen. Termikken denne dagen var ikke bare enkel og jeg ble liggende å kjempe i 45 min før jeg hadde høyde til å fortsette. Men herfra og videre ble alt så mye bedre. Klarte å holde meg høyt mens milene fløy forbi.

Den fristende skygaten

Bak Brandstadkampen lå det en deilig skygate så langt øyet kunne se. Fristelsen ble for stor og jeg forlot den trygge Gudbrandsdalen til fordel for det tilsynelatende øde platået som strekker seg fra Østerdalen i øst til Gudbrandsdalen i vest. Og det valget kommer jeg til å være takknemlig for resten av livet. Mot slutten av turen kunne jeg se Brumunddal nærme seg i det fjerne. Kunne jeg klare å fly helt fram? Klokken var ennå ikke seks. Og med fortsatt god medvind så det virkelig lovende ut. Møtte etter hvert motvind og måtte ned og lande på Prestsætra. Knappe tre mil før Brumunddal.

Mesnali til høyre i bildet

Var så heldig å bli plukket opp av Tove og Stein Are som kjørte meg ned til togstasjonen i Brumunddal. Ikke lenge etter satt jeg på toget til Otta. Satt på med Knut Jørgen det siste stykket til Vågå.

Prestsætra

Tracklogg: http://www.xcontest.org/world/en/flights/detail:mibeul/21.6.2010/09:54

Leave a Reply