En fantastisk start på ferien

with Ingen kommentarer

Ferien har startet med helt fantastisk flyvær. Siden fredag har jeg flydd tre utrolige turer over helt nye områder.

Fredag 26.06: Trysil-Renndalen 109km (ny pers)
Bestemte meg sent torsdag kveld for å ta turen til Trysil tidlig dagen etter. Var så heldig å få sitte på med Vegar som også skulle starte ferien i Trysil. Lovende værmelding gjorde at vi hadde store forhåpninger om lange turer.

Litt lei sidevind da vi kom opp på start, men vi kom da greit ut. Jeg slet noe veldig og var ferdig busta etter bare noen få minutter. Småløp opp igjen og startet på nytt. Nå gikk det mye bedre, men det var ikke lett. Vanskelig blåtermikk nesten hele turen. Landet til slutt oppe på platået øst for Renndalen.

Lørdag 27.06: Over Valdresflya fra Vole 84km
Nok en lovende dag. Værmeldingen meldte svak vind fra varierende retning. Vanskelig å planlegge hvilken retning man skulle fly. Bestemte meg egentlig for å fly nedover dalen via Heidal, men ombestemte meg der i det jeg driftet rett sydover.

Utrolig kult å fly over helt nytt område og ikke alltid følge Gudbrandsdalen. Fram til Heidalen hadde det gått ganske tregt, men videre ble forholdene mye bedre. Nærmere flya var det fine skyer og det var lett å fly til skybas på 3200m. Helt rå utsikt langs hele Jotunheimen. Selve kryssingen av flya gikk greit helt til de siste få kilometerne. Da kom bakken faretruende nærme og jeg hadde en low save ved en hytte helt ytterst før veien begynner å gå ordentlig nedover. Sprek og fin kveldstermikk på siste biten av turen. Måtte snu idet jeg møtte Fagernes TIZ.

Søndag 28.06: Vole-Litldalen (Sunndalsøra) 82km
Melding om svak sydøst gjorde at jeg og Tom bestemte oss for å prøve på en kryssing over fjellet til Sunndalsøra – En tur som aldri er flydd før med PG. Vi startet helt samtidig med perfekt timing – Rett inn i bobla. Som de to foregående dagene var ikke termikken bare lett å ha med å gjøre.

Brukte mye tid på partiet før kryssingen av Gudbrandsdalen ved Lesja. Her hadde Tom litt bedre høyde enn meg og vi skiltes i det jeg ble sittende fast litt lavt på andre siden av dalen. Kom meg opp igjen og krysset bakover mot noen majestetiske fjelltopper ved Aursjøen. Når jeg først kom til skybas var turen videre ganske grei. Kom ikke lavt før helt innerst der Litldalen begynner. Det hadde samtidig kommet litt cirruss som skygget for solen. Kom meg ikke opp igjen og måtte lande helt innerst i den meget idylliske dalen. Hadde snakket med Tom på radioen underveis så jeg visste at han hadde flydd helt ut til Sunndalsøra.
Fikk haik ut med en hyggelig dame og møtte Tom på en av stedets puber. Og hva skal man gjøre når nattbussen hjem ikke går før om fire timer? Først ble det litt pilsing før det ble mer pilsing og pizza for tomme mager. Det ble også tid til et lite fjordcruise på en båt som hadde blitt satt opp for å frakte lokalbefolkningen forbi et rasområde. Vi var tilbake i Vågå ca halv tre i natt.

Flere bilder fra turene finnes her.

Leave a Reply