1. mai-helg i Gudbrandsdalen

with Ingen kommentarer

Tok turen til Øyer på fredag sammen med Frode, Arne Kristian og August. Melding var ikke den aller beste med nok av vind og lav inversjon. Men flybart ble det. Ikke noe problem å holde seg oppe, men fryktelig vanskelig å komme høyt for en pilot som nettopp har kommet ut av vinterdvalen. Etter tre timer med mye jobbing, og hvor jeg ikke hadde kommet høyere enn 1300 meter, dro jeg på tur i alt for lav høyde. Det var derfor ikke så rart at jeg landet på Tretten etter kun 6 km. Bedre gikk det med Frode og AK som fløy til henholdsvis Fåvang og Ringebu. Videre gikk turen til Vågå. Takk til August som hentet oss i bilen til Frode.

På lørdagen passerte det en kaldfront som førte med seg både vind og regn. Ingen flyging altså. Dagen etter en kaldfront kan ofte bli veldig bra så vi hadde store forhåpninger om skikkelige distanseturer. Våknet opp til klar blå himmel, men markant vind fra sv-nv gjorde oss usikre på valg av startsted. Til slutt endte det opp med at Frode ville starte fra Vole, mens jeg og AK ble med senterbussen til Heidal. Der var også hanggliderpiloten og Frya Cup på plass. Var litt utfordrende å starte med 20 hangglidere rundt på alle kanter, men med starthjelp fra 5-6 hg-piloter var vi begge i luften etter kort tid. AK fløy bedre enn meg og forsvant rett i skybas, mens jeg slet drøye 30 min før jeg var i skybas på vei mot Torgeirkampen. Fikk ristet løs den siste rusten med bobler som makset på 9m/s. Fantastisk utsikt mot Jotunheimen. Som ventet var det litt motvind nedover dalen. Som bortsjemt medvindspilot setter det tålmodigheten på prøve. Heldigvis var termikken i det spreke laget hele veien. «Enkel» flyging ned til Frya. Herfra og videre mot Brandstadkampen forsvant meterne fort. Kom inn lavt på andre siden og klarte ikke å komme opp igjen. Landet på fotballbanen i Ringebu. En halvtime senere landet Frode på samme sted. Dog med 20 km ekstra i sekken.

Testet kameraet til Maren, en Panasonic LX3. Veldig bra bildekvalitet i forhold til min Nikon P5100, men veldig kronglete å bruke i lufta da det har linsedeksel. Resultatet ser dere under:

View photos at SmugMug

Leave a Reply