Pinse i Vågå

with Ingen kommentarer

Tilbakeblikk mot Vågå fra 2500mFine distanseforhold i Vågå denne helgen. Mens jeg satt på bussen til Vågå på fredagen, fløy Tom, Frode og Arne Kristian lange turer nedover Gudbrandsdalen. På lørdag startet vi fra Vole. Vi slet alle i motvind nedover dalen og fikk kun moderate distanser. Arne Kristian derimot hadde deklarert en frisk T/R-oppgave Holungsøy – Vinstra – Holungsøy og klarte det nesten med landing ved Sel på tilbaketuren. Dette ville blitt en solid Nordisk rekord. På søndag passerte en kaldfront medfølgende kraftig vind. Ingen flyging.

Termikk-kartet for i går så veldig bra ut med bra termikk og svak trekk nedover dalen. Tross den fine meldingen våknet vi opp til 14 s/m bakvind på Vole. På mirakuløst vis skiftet det til å stå inn fra kl 1130. Jeg startet først og fikk den verst tenkelige start på turen. Var nede i 550m rett ved landing før det gikk til himmels. Sammarbeidet bra med Tom ned til Kvam. Der mistet jeg han og jeg fløy alene videre mot Frya. Hadde deklarert rampa og tok punktet i god høyde. Det var mye motvind lavt og jeg begynte å bli sliten og lei. Presset meg lavt til Branstadkampen hvor jeg skrudde til 2000m og sklei ut høyden. Landet på Kvitfjelltunet etter 75km og 5t og 40m. Gikk ikke akkurat fort;) Resten av gjengen landet i området fra Torgeirkampen til Harpefoss.
Rondane
Rondane

Flere bilder ligger i galleriet.

Loggboka er nede. Her er link til turen logget i Leonardo:

Leonardo – 2008.05.12 – Vole-Fåvang 75km

Leave a Reply