XC-eventyr i Gudbrandsdalen

with Ingen kommentarer

Denne helgen har jeg hatt den beste flygingen på flere år. Hadde utrolige turer både lørdag og søndag sammen med Tom og Stein Are.

Litt usikre på hvilken vindretning det skulle bli, dro vi til Frya for å ha muligheten til å fly både oppover og nedover dalen. Stein Are forsvant oppover dalen før jeg og Tom fikk startet. Etter han hadde startet døde syklusene ut litt. Vi kom til slutt greit opp og fulgte på samme vei. Litt vanskelig i starten. Kom stort sett ikke høyere enn 1500m. Mistet Tom rett før Kvam i det jeg tok snarveien lavt mot Teigkampen. Fikk en fin boble og turen videre over Torgeirkampen fram til Otta gikk ganske lett. Videre ble det vanskelig, og med motvind lavt hadde jeg ikke sjans til å komme komme veldig mye lengre. Landet godt fornøyd på et stort jorde noen få kilometer videre nord.

På søndagen var vi enige om at Heidalen ville være det beste utgangspunktet. Mye snø og varmt på start skrudde kanskje ned ambisjonsnivået noe. Men det skulle vise seg å ikke legge noe demper på forholdene. I løpet av kort tid var vi alle tre ute av Heidalen og i god driv nedover mot Kvam. Valgte samme rute over Teigkampen som dagen før. Denne gangen holdt Tom bedre følge. Ved Harpefoss ble jeg liggende lavt og brukte litt tid på å komme opp igjen samtidig som Tom passerte i god høyde.

Vi møtte hverandre igjen lavt over Ringebu samtidig som Stein Are måtte ned å lande. På turen videre hadde vi god nytte av samarbeidet. Motvind lavt gjorde det til en tålmodighetsprøve. Vi holdt sammen mot Tretten, men jeg var mer lavt og fikk svi for det i det dalen svingte til høyre ved Tretten. Trodde nå at jeg måtte lande, men fikk dagens fineste boble. Og vips var jeg tilbake i 1900m. Sklei ut høyden og landet i bunn av Hafjell kl 19 etter 5 timer i luften. Tom hadde jeg mistet av syne. Han landet noen få kilometer bak meg.

En ekstra stor takk til Tove for super hentetjeneste.

Flere bilder fra helgen i galleriet.

Leave a Reply