Prosjekt: FAI-trekant i Jotunheimen

with 6 kommentarer

Vinteren er en fin tid til å mimre litt og planlegge nye turer. På DVD’en Birdman Of The Karakoram ligger det en liten videosnutt hvor John Silvestre flyr rundt det nest høyeste fjellet i Pakistan, Nanga Parbat (8125 moh). En tur på ca 90 km.

Noe liknende burde være mulig å gjøre i Jotunheimen. Når man ser på kartet over Jotunheimen for området rundt Galdhøpiggen, er det en bestemte rute som skiller seg ut blant alle 2000 meters-toppene. Bildet under viser den ruten jeg har tenkt meg ut. Ruten er en FAI-trekant på ca 44km. Kommer tilbake med nøyaktig koordinater.

Edit 15.05.2010:

TP1: 61° 43′ 6″ N    8° 23′ 27″ E
TP2: 61° 33′ 7″ N    8° 17′ 21″ E
TP3: 61° 39′ 19″ N  8° 11′ 28″ E

Her er et bilde innover Visdalen som blir første eller siste del av turen.

Tradisjonen tro utlover jeg en god Cognac til første man/kvinne som flyr ruta.

6 Responses

 1. Tom Sing
  |

  Nydelig ide Mikael:) Tror det hadde vært knallfint å flydd den turen. Særlig med f.eks 3 andre;p Kan jo være et perfekt tureksempel på dager hvor det f.eks er mye vind andre steder, eller er møkkavindretning å fly avgårde på. Nord-øst f.eks. F.eks.

 2. Fredrik
  |

  Jeg er lett med, og ofrer gjerne en godværsdag til prosjektet=)

 3. Mikael
  |

  Er litt usikker på vanskelighetsgraden på turen. Men på en god dag burde det ikke være alt for vanskelig tror jeg.

 4. ak
  |

  Her kan man fly ruta ved å bare holde seg i bøverdalen og leirdalen. Jeg har tenkt tanken på å fly innover mot Leirvassbu, det går jo vei hele veien fra Bøverdalen og inn dalen…

 5. Mikael
  |

  Ja, turen er ganske safe. Partiet uten vei, mellom Spiterstulen og Leirvassbu, er på ca 15 km. Altså maks 7-8 km å gå ut. Bytter lett bort en dag med fridistanse for å gjøre et forsøk.

Leave a Reply